CHP 101 yaşında

CHP 101 yaşında CHP 101 yaşında
A- A+

Tüm yurtta olduğu gibi Bolu'da da, Cumhuriyet Halk Partisi'nin kuruluşunun 101. Yılını Anıt Park’ta düzenlenen törenle kutlandı.

Cumhuriyet Halk Partisi Bolu İl Örgütü, kuruluşunun 101. Yılı dolayısıyla Anıt Park’ta tören düzenledi. Belediye Başkanı Tanju Özcan, Seben Belediye Başkanı Uygar Oturakdaş, CHP Merkez İlçe Başkanı Çetin Uç, meclis üyeleri ve partililerin katılımıyla gerçekleşen tören saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı. 

“CHP KURDUĞU CUMHURİYETİN BAŞINA GEÇECEK”

Törende konuşan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, partisinin iktidar olacağına inandığını ifade ederek, “Partimizin 101’inci kuruluş yıl dönümü kutlu olsun. Türkiye’de birçok siyasi parti var. Bu partilerin ortak bir özelliği var. Bunların hepsi 41 tane kurucu üye bulmuşlar, imzaları ile İçişleri Bakanlığı’na müracaat etmişler ve o partileri kurmuşlar. Ve o yüzdendir ki hiçbir partinin kuruluş yıldönümünde şurada tören yaptığını göremezsiniz. Çünkü onlar düzen partileri. Onlar boşluktan faydalanarak parti kurmuş ve zaman zaman da iktidarı ele geçirmiş olan yapılar. Bizim farkımız şu, CHP olarak biz önce partiyi kurmuşuz bu parti de gitmiş Cumhuriyeti kurmuş. O yüzden hiçbir parti ile bizi kimse karıştırmasın. İster iktidarda olalım ister muhalefet olalım, CHP ile diğer partiler eşit değildir. Bugün partimizin 101’inci kuruluş yıldönümü. Bu parti savaş kazanarak, düşmanı yenerek önce partiyi sonra Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmuş olan bir parti. Zannediyorum 102 en geç 103’üncü yıl dönümünde de yeniden iktidar partisi haline gelecek. Kurucu liderimiz Mustafa Kemal Atatürk şunu söylüyor, ‘Benim en büyük iki eserimden biri CHP biri de Türkiye Cumhuriyeti.’ Tekrar ikisini en üst değerimiz olarak hayata geçireceğiz. Tekrar CHP kurduğu Cumhuriyetin başına geçecek” dedi.

“3 MİLLETVEKİLİ ÇIKARACAK GÜÇTEYİZ”

Son seçimde birinci partin olduklarını ve önümüzdeki ilk genel seçimde 3 milletvekili çıkarak güce sahip olduklarını ifade eden Özcan, “Son seçimde Bolu’da birinci parti olduk. Son seçim genel seçim olsaydı iki milletvekili CHP’den bir milletvekili AKP’den gidecekti meclise. Ama bizim hedefimizi artık büyütmemiz lazım. Bana göre 2025 yılı sonunda veya 2026 yılının ilkbaharında olan seçimlerde Bolu’da hedefimiz 3’te 3 yapmak.  Ben bunu hepimizin hep birlikte el ele vererek düzgün bir listeyle gerçekleştirebileceğimizi düşünüyorum. Ben bundan sonraki kuruluş yıldönümünde yapacağım konuşmamı iktidar partisinin belediye başkanı olarak yapmak istiyorum. 3 milletvekilinin 3’ünü de çıkarabilecek güçteyiz. 42 yıl sonra Seben’i aldık, 47 yıl sonra alınamaz denilen Göynük’ü aldık, Mudurnu’yu geri aldık, Gökçesu’yu aldık. Biz bence ilk parlamento seçimlerinde, ilk genel seçimlerde hem CHP’li bir genel başkanı Çankaya’ya oturtacağız hem de üç milletvekilinin üçünü de CHP’li yapacağız. Şimdiden bunun heyecanını yaşıyorum. Tekrar partimizin 101’inci yıl dönümü kutluyorum” şeklinde konuştu.

“BAŞARILI OLACAĞIMIZDAN HİÇ ŞÜPHEM YOK"

CHP Merkez İlçe Başkanı Çetin Uç, tüzük kurultayı için gittiği CHP Genel Merkezi’nde gördüğü manzaranın iktidara inanan bir örgüt olduğunu belirterek, “Bizler çok emek harcadık. Belediye seçimlerinde gençlerimizin, çocuklarımızın geleceği için hep birlikte mücadele ettik. Bu başarı hepimizin başarısıydı. Çok değerli Genel Başkanımız Özgür Özel de Türkiye’nin geleceği için büyük emekler harcadılar ve başarılı olduk. Bundan sonra da başarılı olacağımızdan hiç şüphem yok. Bizler çünkü büyük bir aileyiz. Aile olabilmeyi başarabiliyoruz. 101 yıldan bu yana yıkılmayan dik duran bir örgütümüz var, gençliğimiz var, heyecanımız var. Bundan dolayı hepinize tekrar çok teşekkür ediyorum. Bizlere yürek oldunuz, omuz oldunuz, bu yolculukta hep bizim yanımızdaydınız. Kurultayımız vardı biliyorsunuz, kurultayda şunu gördüm ki bütün örgütümüz iktidara inanmış durumda. Genel merkezde iktidara geldiğimizde ülkemizin geleceğini nasıl değiştirebiliriz bunlar tartışıldı. Gerçekten genel merkezde de gördüğümüz bu manzara iktidar olacağımıza inancımızın göstergesidir. 101’inci yılımız kutlu olsun nice yıllara diyorum” diye konuştu.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler